fbpx

BEFORE YOU SIGN UP
We do appreciate all of our members, national and international. ESR Intro Series is a cooperation between the Danish Motorsport Federation, ESR and iRacing, this means that you need to be a Danish Citizen in order to sign up for the Series.

Kom godt igang

ESR Intro Series er henvendt kørere som er helt nye eller lettere øvet i iRacing. Serien afvikles i Global Mazda MX-5 Cup bilen med iRacing fixed setup. Bilen er en del af spillets standard content og kræver derfor ikke køb. Alle banerne i Intro Series kalenderen er gratis, derfor kan dubletter forekomme i løbet af en sæson. I ESR Intro Series benyttes iRacing’s eget strafsystem. 17 strafpoint under et løb resulterer i diskvalifikation. 

Serien hører under ESR og er oprettet i samarbejde med DASU og iRacing. Mesterskabet har fokus på at det skal være både sjovt, hyggeligt og lærerigt at komme igang med den digitale motorsport. . Der lægges stor vægt på dialogen mellem kørerne og det er kun muligt at klage over andres kørsel, når det kan bevises at en deltager gentagne gange ikke overholder reglementet for kørsel. 

Alle kørere skal være på ESR Intro Series Discord kanalen under aktiviterne. Linket sendes til deltagerne på mail i forbindelse med tilmelding til mesterskabet.

I ESR Intro Series benyttes Global Mazda MX5 bilen. Bilen er nem at håndtere, men svær at mestre.  Alle banerne i ESR Intro Series er gratis, standard content i iRacing.

Tilmelding 125,- DKK

Tilmelding er i øjeblikket ikke mulig

Tilmelding sker som følgende: 

 1. Tilmeld dig via nedenstående link
 2. Du vil modtage e-mail med bekræftelse på tilmelding til mesterskabet
 3. ESR fremsender iRacing promo kode på separat e-mail. Promokoden giver 3 måneders iRacing medlemsskab.
 4. Har du allerede aktivt iRacing abonnement bedes du informere ESR på  info@esport-racing.dk
 5. Du vil ikke modtage en kode hvis du allerede har iRacing medlemsskab
 6. Koden fremsendes manuelt indenfor tre hverdage.
 7. Du vil blive inviteret til ESR’s Intro Series Discord kanal.

Ved tilmelding oprettes deltageren som medlem af klubben Digital Motorsport.
Bemærk at der kan gå op til 24 timer før at promokode fremsendes fra admin til deltager. 

Kalender

Tidsplan

 • ESR Intro Series afvikles med to løb/heats på en aften.
 • Der køres med reversed top 10 grid i løb 2.
 • Deltagelse i begge løbene er ikke et krav og man kan tilpasse det i forhold til sin lyst og tid.
Løb 1 Løb 2
Træning 19:00 – 20:00 20:00 – 21:00
Kvalifikation 20:00 – 20:10 21:00 – 21:10
Heat 1 20:10 – 20:25 21:10 – 21:25
Warmup 20:25 – 20:35 21:25 – 21:35
Heat 2 (reversed grid top 10) 20:35 – 20:50 21:35 – 21:50

 Alle træningsdage afvikles fra klokken 18-22. 

Kommunikation

 • Kommunikation foregår via ESR Intro Series egen Discord kanal.
 • Linket til denne discord modtager deltageren i forbindelse tilmelding.
 • Har man spørgsmål direkte til ESR er man altid velkommen til at kontakte os via nedenstående e-mail.

Regler for kørsel

Sikker på banen

Det er et krav, at man kan styre bilen og kører sikkert, således at man ikke er til fare for andre kørere på banen. Er dette ikke løbsledelsens indtryk, vil man fratages retten til at deltage i gældende løb. Denne afgørelse kan ikke appelleres.

Påkørsel af andre og brake testing

Påkørsler af andre (hævnakt og lignende) er ikke tilladt, det samme gælder ”dive bombing”, hvor man kører ind i siden på en konkurrent, for at kunne komme gennem svinget. Brake testing af andre deltagere er ikke tilladt.

Bemærk særlig regel i AM :  Påkører man en anden deltager, er man forpligtet til at vente på, at den anden deltager kommer tilbage på banen og man må ikke overhale før vedkommende er kommet op i fart.

Overhaling

Hvis en bagvedkørende er kommet bare lidt op på siden af dig (forhjul ud for dit baghjul) skal der gives plads til at begge biler kan komme gennem svinget. Det gælder både i indgangen, men også i udgangen af svinget.

Retningsskifte

Det er kun tilladt at foretage ét retningsskift mellem to sving for direkte at forsvare sin position.

Overhaling med en omgang og blåt flag

Der skal øjeblikkeligt gives god plads, hvis man bliver lappet med en omgang. Spillets blå flag skal respekteres. Er man til gene for bagfra kommende biler, kan dette give straf.

Pitregler

Ved pit udkørsel samt på out lap skal man respektere de hvide linjer og ikke genere kørere, der allerede er på banen.

Afkørsel

En kører som skaber en farlig situation ved at eksempelvis ikke at orientere sig når vedkommende skal fortsætte løbet efter at have været spundet rundt eller indblandet i uheld, kan blive advaret eller straffet. Ved afkørsel er det deltagers eget ansvar at orientere sig og komme sikkert ind på banen igen uden at genere de andre kørere. Dvs. kør ikke ind på banen før du er helt sikker på at der er klar bane bagved. Det er ikke tilladt at efterlade bilen på eller udenfor banen til gene for andre.

Banegrænser

Banens grænser går mellem banens hvide linjer, har man bilen placeret med alle fire hjul udover de hvide linjer, betragtes dette som at forlade banen.

Cutting

Det er ikke tilladt at gøre banen kortere ved at ”cutte” et sving. I INTRO SERIES afgør iRacing som udgangspunkt straffen for cutting, dog kan dommerne i særlige tilfælde tildele yderligere straf.

Løbsafslutning

Efter det ternede flag er det forbudt at parkere midt på banen, lave ukontrollerbare manøvre eller påkøre andre deltagere. Derfor bedes deltagerne fortsætte til efterfølgende langside, parkere bilen i siden af banen trykke exit.

Kommunikation blandt deltagere

Deltag i fællesskab på ESR’s discord kanal hvor man både kan tale og skrive sammen. Ved at klikke på linket kan du tilslutte dig direkte eller downloade programmet. https://discord.gg/EgHHYd8

Ansvarlige for serien

Dennis Meisner

Race Club Manager / Admin

Karsten Lemche

Support

Partnere og sponsorer