fbpx

Formula – Virtual Ferrari Challenge. Mesterskabet er ekslusivt for de kunder som har købt en high-end simulator hos ESR. Der er træning hver uge og løb en gang om måneden. Sæsonen strækker sig over 6 måneder. Da iRacing ikke understøtter alle baner i virkelighedens Ferrari Challenge kalender, benyttes de baner som er tilgængelige. Derudover benyttes der også andre baner. 

Information

Krav

  • Du skal have simulatorspillet iRacing
  • iRacing kan downloades via steam eller på www.iracing.com
  • Du skal være kunde hos ESR eller Formula Automobile

Kommunikation

Under alle aktiviteter er det et krav at deltagerne er aktive på discord. Alle deltagere får tilsendt link til discord kanalen i forbindelse med tilmelding. Download Discord her

Racerkørere

Racerkørere kan deltage i aktiviteterne. De vil give tips og trick til deltagerne og selv køre med i træninger eller løb. Racerkørere eller coaches kan ikke vinde mesterskabet.

Bilen

Ferrari 488 GT3 

Alle deltagere kører i identiske biler med identiske setups. Til alle afdelinger benyttes iRacing Baseline Sprint Setup.

Format Overview

Mesterskab Formula – Virtual Ferrari Challenge
Spil platform iRacing
Bil Ferrari 488 GT3
Setup Baseline Sprint
Start Procedure Rullende Start
Reversed Grid Race 2, Top 10
Dynamic Weather Ja
Track State (start) 25%  / Carry over
Damage Off 

Kalender

iRacing understøtter ikke alle baner i virkelighedens 2020 Ferrrari Challenge kalenderen.

 

Session Dato Bane
Træning Monza
Træning Monza
Træning Monza
Løb 1 Monza
Træning Spa Francorchamps
Træning Spa Francorchamps
Træning Spa Francorchamps
Løb2 Spa Francorchamps
Træning Nürburgring GP
Træning Nürburgring GP
Træning Nürburgring GP
Løb 3 Nürburgring GP
Træning Donnington GP
Træning Donnington GP
Træning Donnington GP
Løb 4 Donnington GP
Træning Imola GP
Træning Imola GP
Træning Imola GP
Løb 5 Imola GP

Tidsplan : Løbsdag

Træning 15:00 – 17:00
Kvalifikation (2 laps lone qualify) 17:00 – 17:10
Race 1 17:10 – 17:45
Warmup 17:45 – 17:50
Race 2 (Top 10 reversed grid) 17:50 – 18:25

 

Tidsplan : Træningsdag

Træning 12:00 – 17:00
Kvalifikation (2 laps lone qualify) 17:00 – 17:10
Race 1 17:10 – 17:25
Warmup 17:45 – 17:50
Race 2 (Top 10 reversed grid) 17:50 – 18:05

 

Regler

Sikker på banen

Det er et krav, at man kan styre bilen og kører sikkert, således at man ikke er til fare for andre kørere på banen. Er dette ikke løbsledelsens indtryk, vil man fratages retten til at deltage i gældende løb. Denne afgørelse kan ikke appelleres.

Påkørsel af andre og brake testing

Påkørsler af andre (hævnakt og lignende) er ikke tilladt, det samme gælder ”dive bombing”, hvor man kører ind i siden på en konkurrent, for at kunne komme gennem svinget. Brake testing af andre deltagere er ikke tilladt.

Bemærk særlig regel i AM :  Påkører man en anden deltager, er man forpligtet til at vente på, at den anden deltager kommer tilbage på banen og man må ikke overhale før vedkommende er kommet op i fart.

Overhaling

Hvis en bagvedkørende er kommet bare lidt op på siden af dig (forhjul ud for dit baghjul) skal der gives plads til at begge biler kan komme gennem svinget. Det gælder både i indgangen, men også i udgangen af svinget.

Retningsskifte

Det er kun tilladt at foretage ét retningsskift mellem to sving for direkte at forsvare sin position.

Overhaling med en omgang og blåt flag

Der skal øjeblikkeligt gives god plads, hvis man bliver lappet med en omgang. Spillets blå flag skal respekteres. Er man til gene for bagfra kommende biler, kan dette give straf.

Pitregler

Ved pit udkørsel samt på out lap skal man respektere de hvide linjer og ikke genere kørere, der allerede er på banen.

Afkørsel

En kører som skaber en farlig situation ved at eksempelvis ikke at orientere sig når vedkommende skal fortsætte løbet efter at have været spundet rundt eller indblandet i uheld, kan blive advaret eller straffet. Ved afkørsel er det deltagers eget ansvar at orientere sig og komme sikkert ind på banen igen uden at genere de andre kørere. Dvs. kør ikke ind på banen før du er helt sikker på at der er klar bane bagved. Det er ikke tilladt at efterlade bilen på eller udenfor banen til gene for andre.

Banegrænser

Banens grænser går mellem banens hvide linjer, har man bilen placeret med alle fire hjul udover de hvide linjer, betragtes dette som at forlade banen.

Cutting

Det er ikke tilladt at gøre banen kortere ved at ”cutte” et sving. I INTRO SERIES afgør iRacing som udgangspunkt straffen for cutting, dog kan dommerne i særlige tilfælde tildele yderligere straf.

Løbsafslutning

Efter det ternede flag er det forbudt at parkere midt på banen, lave ukontrollerbare manøvre eller påkøre andre deltagere. Derfor bedes deltagerne fortsætte til efterfølgende langside, parkere bilen i siden af banen trykke exit.

Kommunikation blandt deltagere

Deltag i fællesskab på ESR’s discord kanal hvor man både kan tale og skrive sammen. Ved at klikke på linket kan du tilslutte dig direkte eller downloade programmet. https://discord.gg/WmSNBZ5jAS

Partners and Sponsors