fbpx

Udstyr

 

iRacing

Som nybegynder i eSport Racing, (Sim Racing som det også kaldes) , skal du bruge en kraftig computer, et rat med pedaler og eventuelt en raceframe, så du kan sidde godt.
Udover den nødvendige hardware skal du abonnere på spillet iRacing. I spillet downloader man både baner og biler, afhængig af hvad man vil køre. For at køre med i DERC er det nødvendigt at downloade AUDI R8 LMS, Nürburgring, Imola, Spa Francorchamps, Road Atlanta, Road America og sidst -men ikke mindst, Interlagos. Dermed skal der investeres lidt penge i en karriere som Sim Racer. Det vil blive cirka 1.500 kr. om året i starten, og måske lidt mindre, når du først har fået købt en del biler i garagen og baner at køre på.

For at tegne abonnement og derefter downloade spillet iRacing bedes du følge dette link : www.iracing.com
 

Computer

Det er altid rart når det grafikken kører flydende, derfor anbefaler vi en computer med følgende specifikationer:  
 

 • Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit Windows)
 • Intel Core i5 3.0 GHz eller AMD FX
 • 8 GB of RAM
 • NVidia GeForce 760 GTX eller AMD 7870.
 • DirectX version 11
 • Gå efter en SSD harddisk

 
Du kan godt køre spillene med mindre, men det er anbefalingen som passer iRacing. En computer med ovenstående specifikationer kan købes for 5-6.000 kr
 

Skærm  

Nogle sværger til VR-briller, men teknikken er ikke helt hurtig nok til racerbiler endnu. Det kræver også en kraftig computer, her kan du rådføre dig i facebook forum, for at få gode tips. Det næstbedste er et setup med tre skærme, det kræver ikke mindst et kraftigt grafikkort. Gerne GeForce 1070 GTX eller bedre.
 
Endelig kan du naturligvis godt klare dig med en skærm. Her er et godt tip at gå efter en stor skærm. Du kan få en 27″ skærm til fornuftige penge. I forhold til simracing, er opdateringshastigheden vigtig. Så gå efter en skærm med følgende nøgletal: Opdateringshastighed: 144 hz og Responstid på 1 ms.
Det er også smart, at købe en skærm, der har tynde kanter på siden, hvis du senere vil opdatere til et setup med tre skærme. Prisen på en optimal skærm ligger på omkring 2.500-3.000 kr.

Rat og pedaler  

I forhold til rat, er det nærmest en religion. Mange køre af logiske årsager med Logitech. Det skyldes, at deres rat sælges mange steder og du får en god kvalitet set i forhold til prisen på produktet. Pt. er det 920 og G29-rattet som er det bedste bud. Det koster 1.500 kr., når det er på tilbud og 2.000 kr. på en almindelig gråvejrs hverdag i Elgiganten
 
Du kan også gå efter Thrustmaster: T150, TX, T300 RS og T500 RS. Her er priserne fra 1.400 kr. til 5.000 kr. Fanatec: CSR Wheel (PS4 version er bedste køb p.t.) og Clubsport V2.5. Her er priserne fra 4.000 kr. og op til over 10.000 kr. Vælger du CSR rattet bør du tilkøbe Load-Cell bremsen (1.000 kr.), der giver markant bedre fornemmelse af bremsepedalen. Er du virkelig ambitiøs og bruger mange timer, er rat typen direct-drive at anbefale. Denne type rat sælges af blandt andet Fanatec og SimRacingBay i prisklassen 9.000-16.000kr.

I takt med man bruger mere og mere tid på at cutte de sidste 100-dele af tiderne, vil man også gerne sidde ordentligt. En kontorstol begynder pludselig ikke at være tilstrækkelig og føles heller ikke just som at sidde i en bil. Derfor er det optimalt at købe en såkaldt Sim Rig hvor man kan sidde korrekt uden at miste følelsen i de nedre regioner efter timers kørsel på de virtuelle racerbaner.
Er du virkelig ambitiøs og bruger mange timer, er rat typen direct-drive at anbefale. Denne type rat sælges af blandt andet Fanatec og SimRacingBay i prisklassen 9.000-16.000kr.

I takt med man bruger mere og mere tid på at cutte de sidste 100-dele af tiderne, vil man også gerne sidde ordentligt. En kontor begynder pludselig ikke at være tilstrækkelig og føles heller ikke just som at sidde i en bil. Derfor er det optimalt at købe en såkaldt Sim Rig hvor man kan sidde korrekt uden at miste følelsen i de nedre regioner efter timers kørsel på de virtuelle racerbaner.

Sim Rig

Sim Rigs findes i mange udformninger. Det som er vigtigt med en Sim Rig er at den er stabil og ikke flexer når man drejer på rattet eller træder på hårdt på bremsen. Sim Rigs kommer i mange udformninger, størstedelen er statiske mens andre kan bevæge sig. Et Sim Rig som vist på billedet koster cirka 7.000kr med sæde. Alt efter type varierer prisen på Sim Rigs, mange modeller ligger i prisklassen 5.000-8.000kr alt efter om sæde er inkluderet. Dog er det muligt at starte med mindre, f.eks. et playseat hvor prisen starter ved 1600kr.  
 
Level 1 – Skrivebord og stol 
Som ny i sim racing er en god start at sidde ved skrivebordet, i den forbindelse anbefaler eSport Racing Danmark følgende:

 • Gaming chair l fra L33T-Gaming
 • Logitech G29 eller Thrustmaster T300RS

 
 
 
Level 2 – Playseat
Playseat er en god start på vejen mod pro sim racer. Husk at Playseat ikke er godt til stærke rat som Direct Drive og pedaler med høj trykstyrke. eSport Racing Danmark anbefaler :

 • Playseat Evolution Alcantara
 • Logitech G29 eller Thrustmaster T300RS

 
 
 
Level 3 – Sim Rig
Sim Rig er den optimale løsning til at sidde perfekt. Ikke mindst kan et rig klare de mange kræfter fra f.eks. direct driver og pedaler med høj trykstyrke, uden at flexe i konstruktionen.

 • Sim Lab, Simetek, Rseat.
 • Et rig kan klare alle rat, montering skal tilpasses alt efter rat.

 

Tilmelding

 

Kør med i DERC

Du har nu fået købt al den nødvendige hardware og et abonnement til iRacing. Hjertet pumper og du føler dig 100% klar til at gribe fat om dit spritnye rat og køre afsted med hjulspind. Før at du kan indtage banerne i Danish eSport Racing Championship og køre omgangstider som Lewis Hamilton til enhver tid ville misunde, så er der nogle lige praktiske ting som skal på plads først.

 

DASU klubmedlemsskab

For at kunne køre med i Danish eSport Racing Championship skal du være medlem af en DASU klub og have et gyldigt DASU ID nummer. ASKH som støtter DERC tilbyder et eSport Licens til 300kr. Tilmeld dig klubben her.

 

Tilmelding til DERC serien

For at kunne være sikre på at vores medlemmer er medlem af DASU er det nødvendigt at du tilmelder dig DERC. Når tilmeldingen er godkendt bliver du inviteret til DERC ligaen inde på iRacing. Tilmelding til DERC sker via følgende dette link.
 

Afvikling

 

Klar til at ræse

Du har nu DASU klubmedlemsskab, du har iracing og købt det nødvendige download content som inkluderer bil og baner der køres med i serien. Du har sat dig til rette bag skærmen, trukket kørehandskerne på og skruet op for volumen. Med andre ord er du tip top i stødet til deltagelse i Danish eSport Racing Championship. Det handler nu om at komme ud over stepperne og få kørt nogle omgange i kroppen.

 

Træningsaftener

I iRacing kan du træne alene eller ved at deltage i DERC træningsaftenener. Der vil være officielle træningsaftener hvor der også køres korte løb, men også uofficielle træningsaftener hvor der på baggrund af stor efterspørgsel sættes en server op spontant. Ønsker du at sætte en server op sammen med dit team, er det optimalt at indstille server efter de serverindstillinger som er planlagt til pre-kvalifikationerne. Serverindstillingerne kan finde inde på hjemmesiden under iRacing og den pågældende bane.
 
Selvom du ikke endnu ikke har fået DASU eSport Licens, er du stadig velkommen til deltage i DERC’s træningsaftener.

Pre-kvalifikation

Pre kvalifikationen afgør hvilken server deltagerne starter på til løbet. Server 1 er for de 30 hurtigste i pre-kvalifiaktionen, server 2 er for de 30 næst-hurtigste osv. Serverne hvor der køres Pre Kvalifikation kan kun ses af medlemmer med et godkendt DASU ID og som er blevet godkendt til DERC ligaen i iRacing. Serverne til Pre-kvalifikationerne er altid identiske for at sikre alle kørere samme forhold hver gang de tilslutter sig.
 
Det er tilladt at deltage i alle pre-kvalifikationerne. Deltagernes hurtigste tid vil blive noteret og et dokument information omkring servertildeling vil blive uploaded under banens løbets tråd i forummet.

 

Løbsafviklingen

Information omkring de enkelte løb uploades i hver løbs tråd, f.eks. Kan man se tåden til DERC Race 1 Nürburgring GP her. Vejrforhold og banens tilstand er ikke fastlagt sæsonen igennem og kan derfor ændre sig fra løb til løb. I tillægsreglerne vil der stå beskrevet hvilken server deltagerne starter på til løbet.  Alle servere, uanset nummer, starter samtidigt. (20:00 og 21:00)