fbpx

Ny løbsserie skuffer ikke

Artiklen er skrevet af Martin Christensen, www.simsportnews.com

Dramatik på sidste omgang, kørsel med stor respekt og drabeligt tætte omgangstider var alle faktorer, som udgjorde to spændende heats, der begge blev vundet af kørerne fra Real Esport Red Alexander Lauritzen og Daniel Lundgaard

Scenen var sat, da i alt 30 danske sim racere og racekørere deltog i Danmarks første officielle nationale smesterskab i esport racing på den virkelighedsnære simulator Iracing. Den første afdeling fandt sted på den tyske bane Nürbrugring, men serien vil desuden over de i alt seks afdelinger besøge prominente motorsportslokationer som Spa Francorhamps banen i Belgien samt den brasilianske bane Interlagos, der er garant for at levere spændende racerløb.
 
SIMSPORTNews køreren Dali Jankovic sikrerede sig pole position, mens Daniel Lundgaard linede op lige bagved ham. På tredjepladsen startede Alexander Lauritzen og lige ved siden af ham på fjerdepladsen sluttede Mathias H. Jensen top fire af.

Den flyvende start bar tydelige præg af præmierenerver, som resulterede i tre ulykker allerede på første omgang. Jankovic førte feltet an, mens Daniel Lundgaard blev impliceret i en ulykke med Mathias H. Jensen, der desværre måtte finde sig selv helt nede 19 pladsen.

Efter den første omgang var det tydeligt, at den store vinder af starten var Thomas Hjeresen, der havde vundet hele tre placeringer og derved indtog løbets tredjeplads. Mathias H. Jensen havde genvundet farten og kæmpet sig op på løbet 14 plads, men endnu en ulykke med en modstander, så ham hele vejen ned på en 21 plads. Med 16 minutter igen havde løbet sat sig, hvilket gav Jankovic mulighed for at trække væk, men den hårdt kæmpende Alexander Lauritzen sikrede gennem rå fart og stor race craft at Jankovic, trods fartoverskuddet, ikke kunne trække mere end blot et sekund væk.

Efter den forrygende start var Thomas Hjeresen hovedaktør i en soloulykke, hvor kontrollen med bilen mistes i udgangen af Schumacher-S svingkombinationen. Mathias H. Jensen havde på ny genvundet farten og satte en modig overhaling ind i indgangen til Schumacher-S, men han måtte se et godt løbsresultat forsvinde blot nogle få omgange senere, hvor endnu en ulykke satte en stopper for hans videre kamp op gennem feltet.

Jankovic og Lauritzen var i en liga for sig selv, men en lille fejl på andensidste omgang, og hvad Dali Jankovic beskriver som mangel på dæk, muliggjorde at Lauritzen kunne lukke forspringet mellem de to. Dette resulterede i et modigt overhalingsforsøg i hårnålen, men kampen sluttede ikke der. De to kørere udviste stor respekt overfor hinanden, og kunne derved køre side om side gennem Schumacher-S svingkombinationen, og i sidste ende var det Alexander Lauritzen, der indtog føringen. Efter en neglebidende sidste omgang kunne Lauritzen sikrer sig sejren, mens Dali, som havde ført alle løbets omgange, i et interview udtrykte den forståelige ærgrelse over at have tabt føringen på sidste omgang.

Andet Heat så Daniel Lundgaard startende fra pole position med sin teamkollega startende ved siden af ham i anden position. Nerverne kom også tydeligt til udtryk i afdelingens andet heat, hvor en stor ulykke med mange implicerede kørere stjal opmærksomheden på første omgang.

Med 16 minutter igen var top fem adskilt af blot tre sekunder med Mathias H. Jensen på en femteplads. Den rene kørsel oppe i front af feltet virkede til at smitte af på seriens andre kørere, som respekterede hinanden i et enormt tæt midterfelt.

Den mentalt krævende bane i Tyskland så Alexander Lauritzen miste kontrollen i udgangen af Schumacher-S svingkombinationen, som efter soloulykken kunne finde sig selv på løbets 9 plads. Mathias H. Jensen havde revancheret sig fra løbets første heat, og kunne i en veludført overhaling på Dali Jankovic indtage den sidste plads på podiet. Selv den regerende DTC Mikkel H. Jensen mester havde problemer med at holde bilen stabil under nedbremsningen til stadionsektionen, hvilket resulterede i en udflugt over græsset.

Med fire minutter igen var begge SIMSPORTNews bilerne i top fem, hvor Thomas Hjeresen, efter et problemfyldt første heat, havde genfundet farten. Løbets sidste omgange afspejlede den mere sikre kørsel fra seriens deltagere, hvor der ikke skete de store skred i placeringerne. Daniel Lundgaard vandt seriens andet heat suverænt, efter at have ført alle løbets omgange. Podiet bestod i sidste ende, ud over Daniel Lundgaard, af Stefan Overgaard, der sluttede på løbets andenplads og Mathias H. Jensen, som sluttede på tredjepladsen. Begge SIMSPORTNews bilerne sikrede sig de sidste to placeringer i top fem, hvor Dali Jankovic sluttede foran Thomas Hjeresen.