fbpx

Det blev til en suveræn dobbeltsejr til Lasse Bak i femte afdeling Danish Esport Racing Championship, og derved udbygger den hurtige simkører fra RS Competition igen sin føring i det danske virtuelle motorsportsmesterskab.

København, 3. februar 2020 – Lasse Bak synes uovervindelig i årets udgave af Danish Esport Racing Championship, hvor simkøreren fra RS Competition i femte afdeling af mesterskabet, som blev afviklet på Circuit de Barcelona-Catalunya onsdag den 29. januar, tog en dobbeltsejr og udbyggede sin føring i mesterskabet. De to løbssejre skete dog ikke helt uden kamp fra Martin Christensen fra sim-performance.com og Team Redlines Marcus Jensen.
 
Rapport – løb 1
 
Det var den mesterskabsførende Lasse Bak fra RS Competition, som startede onsdagens første Barcelona-løb på pole position foran Marcus Jensen fra Team Redline og Martin Christensen fra sim-performance.com. Sidstnævnte, som til løbsstart holdt en andenplads i mesterskabsstillingen, fik hurtigt overhalet Marcus Jensen og satte herefter jagten ind på Lasse Bak. Længere nede i feltet begyndte Mikkel Søndergaard fra sim-performance.com at lægge pres på MB Esport Racings Thomas Hjeresen, og i andet forsøg kunne Søndergaard trække forbi Hjeresen og indtage sjettepladsen. Godt halvvejs inde i løbet lykkedes det for Marcus Jensen at komme tættere på Martin Christensen, hvilket startede dét, der senere skulle blive en kamp om andenpladsen. Imens lykkedes det for Mikkel Søndergaard at veksle sjettepladsen til en femteplads ved at kæmpe sig forbi en anden MB Esport Racing-kører, Dali Jankovic. Med fem minutter tilbage af løbet opstod der kontakt mellem Thomas Hjeresen og Mathias Jensen (VG eSport Racing Pro), hvilket betød, at begge biler endte i sandkassen for enden af start-mål-langsiden. Også Jensens teamkammerat, Lucas Daugaard, fik skrammer i sin Ferrari, da han stødte sammen med Team Singularitys Kasper Stoltze, da denne returnerede til banen efter en afkørsel. Fremme i top tre lykkedes det imidlertid ikke for Marcus Jensen at komme forbi Martin Christensen – trods en stærk indsats i sidste sving – og de to sluttede på en henholdsvis tredje- og andenpladsen, mens Lasse Bak således vandt løbet fra spids.
 
Rapport – løb 2
 
I onsdagens andet løb var der byttet rundt på startrækkefølgen i de forreste rækker, og det var nu Marcus Jensen fra Team Redline på førstepladsen foran Martin Christensen fra sim-performance.com og Lasse Bak fra RS Competition. Martin Christensen fik en god start, men lå side om side med Marcus Jensen i løbets første sving, indtil Jensen kortvarigt gæstede afkørselsarealet. Tilbage på banen igen måtte Marcus Jensen nu kæmpe med Lasse Bak, men på tredje omgang fik Jensen og Christensen kontakt, hvorved sidstnævnte spandt rundt og tabte en del placeringer, mens Jensen og Bak indtog henholdsvis første- og andenpladsen. Længere nede i feltet opstod der også tumult, da Jacob Pedersen fra No Nonsens Racing spandt rundt og tog et par konkurrenter med sig.
 
Efter den voldsomme start faldt der herefter ro på løbet, og i front var nu Marcus Jensen, Lasse Bak og Andreas Jochimsen fra Ronin SimSport på tredjepladsen. Bag de tre begyndte en hård duel mellem blandt andre Mikkel Søndergaard (sim-performance.com) og Mathias Jensen (VG Esport Racing Pro). De følgende omgange udviklede sig dramatisk med skiftende placeringer, og mod slutningen af løbet var Martin Christensen fremme på en femteplads med Frederik Kjeldgaard Jørgensen (Forza Kubica, Forza Kubica) på en fjerdeplads. Umiddelbart inden løbets slutning måtte Marcus Jensen afgive sin føring for at køre i pit og tage en stop-and-go-straf grundet situationen i begyndelsen af løbet, hvilket overlod førstepladsen til Lasse Bak. Med en ny mulighed for at komme på podiet satte Martin Christensen nu alt ind for at komme forbi Frederik Kjeldgaard Jørgensen – hvilket lykkedes på sidste omgang – og således sluttede Lasse Bak altså også som vinder af onsdagens andet Barcelona-løb foran Andreas Jochimsen og Martin Christensen. Med to sejre ud af to mulige i femte afdeling af Danish Esport Racing Championship udbyggede Lasse Bak således endnu engang sin efterhånden markante føring i mesterskabet.
 
Lasse Bak, RS Competition – sluttede P1/P1:
 
– Andet løb var anderledes en det første, fordi vejret skiftede og banetemperaturen faldt. Jeg har aldrig før trænet under de forhold, og da starten gik, stak de to andre bare af. Alligevel lykkedes det mig at vinde løbet, så det er jeg naturligvis meget tilfreds med. Med hensyn til den kontakt, der opstod i begyndelsen af løbet, valgte jeg at blive bag Marcus Jensen, fordi jeg simpelthen satsede på, at han ville få en straf. Hvis det ikke sket, havde jeg gået i angreb. Men igen – en god afdeling med to sejre, hvilket stiller mig endnu bedre i mesterskabet og giver mig mere ro til de næste afdelinger.
 
Andreas Jochimsen, Ronin SimSport – sluttede P4/P2:
 
– Det gik godt, men jeg manglede lidt på omgangstiden, så indtil de sidste syv minutter af sidste løb forsøgte jeg at hente de andre. Jeg havde ikke forventet, at Marcus Jensen ville få en straf, men da jeg så, at trak i pit ind mod slutningen, satte jeg det hele ind for at få en andenplads, hvilket heldigvis lykkedes. Mit mål er at slutte sæsonen i top-tre, selv om jeg godt ved, at det kræver nogle topresultater i mesterskabets sidste afdelinger.
 
Med løbene på Circuit de Barcelona-Catalunya er har DERC-sæsonen nu overstået fem ud af otte afdelinger. Næste afdeling køres den 19. februar.