fbpx

Optakt til fjerde afdeling af det danske virtuelle motorsportsmesterskab, Danish Esport Racing Championship, som afvikles denne uge på italienske Imola.

Knap er 2020 for alvor startet op, før det er tid til endnu en runde af Danish Esport Racing Championship. Fjerde afdeling af det virtuelle motorsportsmesterskab køres onsdag på Imola, som er banen, der fik flest stemmer i søndagens afstemning på ESR’s iRacing-gruppe på Facebook – men samtidig også en bane, der matcher en serie, som består udelukkende af Ferrari-racerbiler.

Imola-banens originale navn er nemlig Autodromo Enzo e Dino Ferrari og er således opkaldt efter Enzo Ferraris søn, ingeniøreren Alfredo ‘Dino’ Ferrari. Af samme årsag bliver banen også af Ferrari-fans opfattet som mærkets hjemmebane, selvom Imola faktisk ikke har været med på Formel 1-kalenderen siden 2006.

Det ændrer dog ikke på, at der er tale om en hurtig og meget udfordrende bane på næsten fem kilometer fordelt på 17 sving. Når Imola indtages af DERC-feltet onsdag, bliver det med Lasse Bak fra RS Competition i spidsen af mesterskabet, efter at han udbyggede sin føring med to sejre på Suzuka i seneste afdeling. Lasse Baks største konkurrenter i mesterskabet er Mikkel Gade fra Prologue React E-Sport og Martin Christensen fra sim-performance.com – to hurtigere kørere, som kom i uheldig nærkontakt på Suzuka, men som efterfølgende har fået talt ud om sammenstødet.

Lasse Bak, RS Competition:

– Jeg har det fint med at Imola blev valgt frem for Silverstone, som jeg ikke har nogen erfaring med. Men jeg ved også, at der er andre i feltet, der kender Imola bedre end mig. Derfor forventer jeg at blive presset en del mere på den her bane, end jeg gjorde på Suzuka.

 

Martin Christensen, sim-performance.com

– Jeg er ret godt tilfreds med Imola, men det er en svær bane at være konsistent på. Jeg har for nyligt lavet min siddestilling om og skal derfor lige vænne mig til den. Jeg ser dog meget frem til løbet, hvor jeg er sikker på, at Bak bliver den sværeste konkurrent. I forhold til episoden med Mikkel Gade på Suzuka, så har vi undskyldt overfor hinanden og ser begge episoden som et klassisk race incident. Han bremsede for sent, og jeg klemte ham en smule. Heldigvis kan man trække tre dårlige løb fra når sæsonen er ovre, og håber bestemt, at dét løb bliver et af dem.

 

Mikkel Gade, Prologue React E-Sport:

– Jeg har det fint med Imola. Det eneste, jeg er lidt usikker på, er om jeg er om jeg er lige så hurtig som de andre, specielt til prækvalifikationen. Jeg har aldrig tidligere kørt på Imola i iRacing, men har kørt på banen i Assetto Corsa. Indtil videre har jeg ikke haft mulighed for at træne i mere end en times tid, men jeg håber, at jeg har farten. I forhold til episoden med Martin Christensen, så har vi talt sammenstødet igennem og er enige om, at vi deler skylden.

Fjerde afdeling af Danish Esport Racing Championship flages grønt onsdag aften klokken 20.20 og igen 21.05, og både træning, kvalifikation og løb kan følges direkte fra Esport Racings Youtube-kanal.

 

DERC 2019/2020 – IMOLA 

Onsdag 8. januar

 

19.40 – Træning #1 (30 min)

20.10 – Kvalifikation #1 (10 min)

20.20 – RACE #1 (25 min)

20.45 – Træning #2 (10 min)

21.00 – Kvalifikation #2 (10 min)

21.10 – RACE 2 (25 min)