fbpx

Danmarks første officielle Simracing-Mesterskab

Den 7. november 2018 lyder startskuddet til Danmarks første officielle eSport Racing-liga, Danish eSport Racing Championship (DERC).
 
Det sker i samarbejde med Dansk Automobil Sports Union, DASU.
 
eSport Racing Danmark gør det dermed muligt for entusiastiske motorsportsfans, computerspillere, gokart- og bilsportskørere at dyste på lige vilkår online.
 
Flere af virkelighedens profiler har allerede meldt deres deltagelse, heriblandt regerende DTC-mester, Lasse Sørensen, Team Flexleasing.nu Strøjer Tegl.
 
“For både gokart- og bilsportskørere er det en både sjov og lærerig måde at holde sig skarp på henover vinteren. De virtuelle racerløb ligner meget virkelighedens og især evnen til at holde fokus, køre stabilt og hurtigt kan trænes ved at køre med i de løb, som eSport Racing tilbyder.”
 
Spiludviklere har de sidste ti år fået skubbet udviklingen i en retning så virkelighed og simulation flyder sammen. eSport benyttes nu ikke kun af hobbyspillere, flere internationale racerkørere benytter sig også af de muligheder som eSporten giver. Med laserscannede baner og biler som er udviklet i direkte samarbejde med fabrikkerne, tilbyder denne form for eSport også en god mulighed for at lære nye baner at kende, før eventuel deltagelse i virkelighedens løb.
 
”Vi vil gøre DASU mere attraktiv for nye motorsportsinteresserede samt skabe en platform, hvor vores aktive kan holde deres racecraft ved lige mellem løb og især i vinterhalvåret, hvor der ikke køres på banerne. Sporten er i kraftig vækst i disse år, og her vil DASU tilbyde racerserier, hvor niveauet og seriøsiteten er høj,” siger Karsten Lemche, medlem af bestyrelsen i DASU.
 
Hovedserien i Danish eSport Racing Championship køres i spillet iRacing. I ligaens første sæson kører alle deltagere i samme bil, Audi R8 LMS Cup, med identisk setup. Alle løb vil have løbsrevision som efterfølgende kan afgøre eventuelle klager. Der er lagt op til tæt ræs blandt deltagerne som kommer til at gæste seks baner i løbet af vintersæsonen. Frontløberen for eSport Racing Danmark, Thor Qualmann fortæller:
 
“Det er vigtigt at afviklingen er så tæt på virkeligheden som muligt og vi er derfor glade for samarbejdet med DASU. Det er en blåstempling af ligaen at vi allerede på nuværende tidspunkt kan gøre mesterskabet til det første officielle mesterskab i simracing.”
 


Billede : Daniel Falk er en af de garvede simracere som stiller til start i det nye eSport Racing mesterskab.  

 
Danish eSport Racing Championship åbner op for deltagelse for både simracere og racerkørere. Med muligheden for at køre flere løb samme aften, kan op til 30 biler deltage på hver server.
 
Serveren med de hurtigste kørere bliver livestreamet, så det bliver muligt at følge løbene live på nettet.
 
Tilmeldingen til Danish eSport Racing Championship åbner den 1. oktober 2018. Find mere information her på siden. 
 
Presse
eSport Racing Danmark