fbpx
Jan Magnussen, Dennis Lind, Ronnie Bremer og Formel 1-håbet Frederik Vesti er blot nogle af de topnavne, som onsdag den 1. april stiller op til finalen i Danish Esport Racing Championship.
København, 31. marts 2020 – Mens den virkelige verden står stille og har lammet alverdens sportsbegivenheder, fortsættes kampen i den virtuelle motorsportsverden. Onsdag den 1. april afgøres det officielle danske mesterskab, Danish Esport Racing Championship, og her får det hurtige felt af simkørere som noget helt særligt konkurrence fra virkelighedens racerkørere som Jan Magnussen, Dennis Lind, Nicki Thiim og flere andre.
 
– Coronavirussen har bænket alle racerkørere, og esport giver en oplagt mulighed for at holde formen vedlige, indtil vi kommer ud på racerbanerne igen. Jeg har arbejdet med simulatorer det meste af min karriere, men det har altid været i forbindelse med test- og udviklingsopgaver. Jeg har indtil videre kun deltaget i ét esportløb, og det var i sidste weekend. Og jeg er udmærket klar over, at de unge simkørere er enormt dygtige, så jeg har ingen forventninger om at tage en pokal med hjem. Men det skal nok blive sjovt, lyder det fra Jan Magnussen.
 
Jan Magnussen bliver bare ét af flere topnavne på deltagerlisten, som også tæller Lamborghini-fabrikskøreren Dennis Lind, LMP2-køreren og sidste års ELMS-vinder, Mikkel Jensen, Le Mans-vinder Nicki Thiim, tidligere ChampCar-kører Ronnie Bremer, DTC-vinder Lasse Sørensen samt Formel 3-køreren Frederik Vesti.
 
DERC-finalen bliver afviklet på Spa-Francorchamps, der er blevet valgt ved afstemning på seriens egen Facebookside. Den berømte belgiske Formel 1-bane er mere end syv kilometer lang og bevæger sig gennem 19 sving, hvor de mest berømte er kombinationen af Eau Rouge og Radillion.
 
Forud for finaleløbet er vinderen af Danish Esport Racing Championship allerede fundet, da Lasse Bak fra RS Competition sikrede sig titlen i sæsonens syvende og næstsidste afdeling på Silverstone. Anden- og tredjepladsen mangler imidlertid at blive afgjort.
 

Q&A med Lasse Bak, RS Competition:

 
Q: Lasse, først og fremmest tillykke med mesterskabet! Valget af bane til finaleløbet faldt på Spa-Francorchamps. Hvordan passer det dig?
 
A: Spa er en af de baner, som jeg har mest erfaring med, men dét er jeg ikke alene om. Det er en ekstrem populær bane, så derfor er det også mange andre i feltet, som bliver hurtige. Generelt er Spa en fantastisk bane, som har alt dét, der gør et løb actionfyldt.
 
Q: Magnussen, Bremer, Thiim, Lind og andre elitenavne fra virkelighedens verden vil også være på gridden til onsdagens løb. Du får endda Formel 3-køreren Frederik Vesti med dig som teamkammerat på RS Competition…
 
A: Ja! Det er megafedt, at så mange professionelle racerkører tilslutter sig DERC. Det bliver særligt interessant at køre sammen med Frederik Vesti, som er kommet rigtig langt i virkelighedens motorsport. Vi har en lidt sjov forhistorie, da jeg har kørt lidt gokart mod ham, da vi var små.
 
Q: Efter du tog titlen i seneste afdeling overvejede du at starte sidst på gridden i finalen for at se, hvor langt op, du kunne nå at komme. En ‘last to first challenge’. Er det noget, du har taget en beslutning om at gøre?
 
A: Hmm… Nej, det har jeg ikke. Det bliver svært, fordi Spa er så populær en bane, og derfor vil mange af konkurrenterne være ekstra hurtige. På den anden side gør det bare udfordringen større. Vi må se.
 
Vil man se om Lasse Bak starter sidst – og hvordan de professionelle racerkørere klarer sig mod de erfarne simkørere, så kan finalen i Danish Esport Racing Championship følges på Esport Racings Youtube-kanal fra klokken 20.00 onsdag aften.
 

DERC 2019/2020 – SPA-FRANCORCHAMPS

Onsdag 1. April
19.40 – Træning #1 (30 min)
20.10 – Kvalifikation #1 (2 x omgange)
20.20 – RACE #1 (25 min)
20.45 – Træning #2 (15 min)
21.00 – Kvalifikation #2 (2 x omgange)
21.10 – RACE 2 (25 min)
 
Mere info på www.esport-racing.dk