fbpx

I denne artikel tager vi udgangspunkt i hvordan du bedst kommer igang med at deltage i ESR’s iRacing aktiviteter. 

Spil

Som nybegynder i Digital Motorsport, (Sim Racing som det også kaldes) , skal du bruge en kraftig computer, et rat med pedaler og eventuelt en sim rig. Udover den nødvendige hardware skal du også bruge software så du kan deltage i mesterskaberne. ESR organiserer hovedsageligt aktiviteter i spillet iRacing. Ambitionen er også at organisere mesterskaber i spillet Assetto Corsa Competizione.

Deltager man i ESR’s topmesterskaber, er det nødvendigt at abonnere på spillet iRacing. I spillet downloader man både baner og biler, afhængig af hvad man vil køre. Dermed skal der investeres lidt penge i en karriere som Sim Racer. Det vil blive cirka 1.500 kr. om året i starten, og måske lidt mindre, når du først har fået købt en del biler i garagen og baner at køre på. For at tegne abonnement og derefter downloade spillet iRacing bedes du følge dette link : www.iracing.com 

Lad os ser nærmere på hvilket udstyr der kræves.

Computer 

Det er altid rart når det grafikken kører flydende, derfor anbefaler vi en computer med følgende specifikationer:

 • Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit Windows)
 • Intel Core i5 3.0 GHz eller AMD FX
 • 8 GB of RAM
 • NVidia GeForce 760 GTX eller AMD 7870.
 • DirectX version 11
 • Gå efter en SSD harddisk

Du kan godt køre spillene med mindre, men det er anbefalingen som passer iRacing. En computer med ovenstående specifikationer kan købes for 5-6.000 kr.

ESR anbefaler at besøge Shark Gaming i forbindelse med dit køb af en Gamer PC og skærm.

Rat og Pedaler

Niveau 1 :
1500 – 5000 kr

Rat og pedaler er en religion for mange entusiaster. Mange kører af logiske årsager med Logitech. Det skyldes, at dette rat sælges mange steder og du får en god kvalitet set i forhold til prisen på produktet. Altså et godt begynderprodukt. Pt. er det 920 og G29-rattet som er det bedste bud. Det koster 1.500 kr, når det er på tilbud og 2.000 kr. på en almindelig gråvejrs hverdag i Elgiganten

Niveau 2 :
5000kr -15.000kr 

Rækker dit budget til lidt højere kvalitet og stærkere force feedback er det værdt at kigge efter Fanatech, Thrustmaster og Heusinkvelds produkter. En vigtig ting i Digital Motorsport er, at have den helt rigtige føling med bremsen. Denne føling kan forstærkes ved køb af pedalsæt med såkaldte Load Cells. Load Cells er gummimembraner som giver en tilpasset modstand i pedalen og hjælper til at opbygge muskelhukommelse i forhold til hvor hårdt man trykker.

Niveau 3
15.000kr og derover

Er du ambitiøs, har du et stærkt budget og  bruger du mange timer på den digitale motorsport, så er Direct Drive klart at anbefale. Direct Drive er betegnelsen for rat-basen, altså motoren som leverer modstand og bevægelse til rattet. Ofte sælges rat og ratbase hver for sig. Dette afhænger af leverandør. Startprisen for en Direct Drive Wheel Base starter på cirka 7500kr, derefter skal man investere i selve som monteres på Direct Drive ratstammen.

Sim Rig

I takt med man bruger mere og mere tid på at cutte de sidste 100-dele af tiderne, vil man også gerne sidde ordentligt. En kontorstol begynder pludselig ikke at være tilstrækkelig og føles heller ikke just som at sidde i en bil. Derfor er det optimalt at købe en såkaldt Sim Rig hvor man kan sidde korrekt uden at miste følelsen i de nedre regioner efter flere timers kørsel på de virtuelle racerbaner.

Sim Rigs findes i mange udformninger. Det som er vigtigt med en Sim Rig er at den er stabil og ikke flexer når man drejer på rattet eller træder på hårdt på bremsen. Sim Rigs kommer i mange udformninger, størstedelen er statiske mens andre kan bevæge sig. Et Sim Rig som vist på billedet koster cirka 7.000kr med sæde. Alt efter type varierer prisen på Sim Rigs, mange modeller ligger i prisklassen 5.000-8.000kr alt efter om sæde er inkluderet. Dog er det muligt at starte med mindre, f.eks. et playseat hvor prisen starter ved 1600kr.

Level 1 – Skrivebord og stol 

Som ny i sim racing er en god start at sidde ved skrivebordet, i den forbindelse anbefaler eSport Racing Danmark følgende:

 • Gaming stol
 • Logitech G29 eller Thrustmaster T300RS

Level 2 – Playseat

Playseat er en god start på vejen mod pro sim racer. Husk at Playseat ikke er godt til stærke rat som Direct Drive og pedaler med høj trykstyrke.

 • Playseat Evolution Alcantara
 • Logitech G29 eller Thrustmaster T300RS

Level 3 – Sim Rig

Et Sim Rig er den optimale løsning til at sidde perfekt når man skal køre digital motorsport. Derudover kan et sim-rig klare de store belastninger fra f.eks. et direct drive og loadcel pedaler, helt uden at flexe i konstruktionen. 

  Deltag i ESR’s aktiviteter

  Du har nu fået købt al den nødvendige hardware og et abonnement til iRacing. Hjertet pumper og du føler dig 100% klar til at gribe fat om dit spritnye rat og køre afsted med gaspedalen i bund. Før at du kan indtage de virtuelle racerbaner og køre omgangstider som Lewis Hamilton til enhver tid ville misunde, så er der nogle lige praktiske ting som skal på plads først.

  For at tilmelde sig ESR’s mesterskaber er det vigtigt at du læser informationen på hjemmesiden www.esport-racing.eu før at du trykker tilmeld. Som deltager er det også nødvendigt at have kendskab til både reglement og tillægsregler før man tilmelder sig.

  Klar til at ræse 

  Du har nu iRacing, købt det nødvendige download content, sat dig til rette bag skærmen, trukket kørehandskerne på og skruet op for volumen. Med andre ord er du tip top i stødet til deltagelse i aktiviteterne. Det handler nu om at komme ud over stepperne og få kørt nogle omgange i kroppen. Det kan du gøre ved at deltage i public races, men ligesåvel ved at deltage i ESR Casual Leagues. Disse kører hhv. mandag og torsdag alt efter sæson og spil.

  Alt efter mesterskab sætter ESR træningsservere op hvor fællesskabet kan mødes og træne med hinanden. Her det en en god idé at være logget på discord for at kunne tale med andre kørere og eventuelt få tips og tricks til at blive bedre. 

  Fællesskab

  Som medlem er det vigtigt at holde sig information. Dette kan man gøre på flere måder. Det er især vigtigt at tjekke sin mail jævnligt, hvis man er tilmeldt et mesterskab. Meget information sendes enten via mail eller gennem facebook forum. ESR benytter sig af følgende :

  På ESR’s Forum er man altid velkommen til at stille spørgsmål. Her er der ofte god hjælp at finde for især nye medlemmer.

  Hvad er ESR ?

  ESR er danmarks førende promotor indenfor digital motorsport. Vi har fokus på organisering af digital motorsport på professionelt niveau. Vores mål er at skabe de optimale rammer for e-sport udøverne og deres teams. Dette gælder alt fra markedsføring af mesterskaberne, til organisering og eksekvering af disse.

  Vi arbejder med en klar ambition om at yde den bedste promotor service indenfor international digital motorsport.

  Vores mesterskaber afvikles hovedsageligt i simulatorspillet iRacing.