iRacing & PC generelt 

01.11.2019

iRacing 

Som nybegynder i Digital Motorsport, (Sim Racing som det også kaldes) , skal du bruge en kraftig computer, et rat med pedaler og eventuelt en raceframe, så du kan sidde godt. Udover den nødvendige hardware skal du abonnere på spillet iRacing. I spillet downloader man både baner og biler, afhængig af hvad man vil køre. For at køre med i DERC er det nødvendigt at downloade Ferrari 488 GT3, Silverstone, Circuit of the Americas, Monza, Suzuka, Bathurst, Imola, Gilles Villeneuve, Spa Francorchamps og sidst -men ikke mindst, Circuit De Catalunya. Dermed skal der investeres lidt penge i en karriere som Sim Racer. Det vil blive cirka 1.500 kr. om året i starten, og måske lidt mindre, når du først har fået købt en del biler i garagen og baner at køre på. For at tegne abonnement og derefter downloade spillet iRacing bedes du følge dette link : www.iracing.com

Computer 

Det er altid rart når det grafikken kører flydende, derfor anbefaler vi en computer med følgende specifikationer:  

  • Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit Windows)
  • Intel Core i5 3.0 GHz eller AMD FX
  • 8 GB of RAM
  • NVidia GeForce 760 GTX eller AMD 7870.
  • DirectX version 11
  • Gå efter en SSD harddisk

Du kan godt køre spillene med mindre, men det er anbefalingen som passer iRacing. En computer med ovenstående specifikationer kan købes for 5-6.000 kr

Rat og pedaler  

I forhold til rat, er det nærmest en religion. Mange køre af logiske årsager med Logitech. Det skyldes, at deres rat sælges mange steder og du får en god kvalitet set i forhold til prisen på produktet. Pt. er det 920 og G29-rattet som er det bedste bud. Det koster 1.500 kr., når det er på tilbud og 2.000 kr. på en almindelig gråvejrs hverdag i Elgiganten

Du kan også gå efter Thrustmaster: T150, TX, T300 RS og T500 RS. Her er priserne fra 1.400 kr. til 5.000 kr. Fanatec: CSR Wheel (PS4 version er bedste køb p.t.) og Clubsport V2.5. Her er priserne fra 4.000 kr. og op til over 10.000 kr. Vælger du CSR rattet bør du tilkøbe Load-Cell bremsen (1.000 kr.), der giver markant bedre fornemmelse af bremsepedalen. Er du virkelig ambitiøs og bruger mange timer, er rat typen direct-drive at anbefale. Denne type rat sælges af blandt andet Fanatec og SimRacingBay i prisklassen 9.000-16.000kr. 

I takt med man bruger mere og mere tid på at cutte de sidste 100-dele af tiderne, vil man også gerne sidde ordentligt. En kontorstol begynder pludselig ikke at være tilstrækkelig og føles heller ikke just som at sidde i en bil. Derfor er det optimalt at købe en såkaldt Sim Rig hvor man kan sidde korrekt uden at miste følelsen i de nedre regioner efter timers kørsel på de virtuelle racerbaner.

Er du virkelig ambitiøs og bruger mange timer, er rat typen direct-drive at anbefale. Denne type rat sælges af blandt andre Fanatec og SimRacingBay i prisklassen 9.000-16.000kr.

I takt med man bruger mere og mere tid på at cutte de sidste 100-dele af tiderne, vil man også gerne sidde ordentligt. En kontor begynder pludselig ikke at være tilstrækkelig og føles heller ikke just som at sidde i en bil. Derfor er det optimalt at købe en såkaldt Sim Rig hvor man kan sidde korrekt uden at miste følelsen i de nedre regioner efter timers kørsel på de virtuelle racerbaner.

Sim Rig

Sim Rigs findes i mange udformninger. Det som er vigtigt med en Sim Rig er at den er stabil og ikke flexer når man drejer på rattet eller træder på hårdt på bremsen. Sim Rigs kommer i mange udformninger, størstedelen er statiske mens andre kan bevæge sig. Et Sim Rig som vist på billedet koster cirka 7.000kr med sæde. Alt efter type varierer prisen på Sim Rigs, mange modeller ligger i prisklassen 5.000-8.000kr alt efter om sæde er inkluderet. Dog er det muligt at starte med mindre, f.eks. et playseat hvor prisen starter ved 1600kr.  

Level 1 – Skrivebord og stol 

Som ny i sim racing er en god start at sidde ved skrivebordet, i den forbindelse anbefaler eSport Racing Danmark følgende:

Gaming chair l fra L33T-Gaming

Logitech G29 eller Thrustmaster T300RS

Level 2 – Playseat

Playseat er en god start på vejen mod pro sim racer. Husk at Playseat ikke er godt til stærke rat som Direct Drive og pedaler med høj trykstyrke. eSport Racing Danmark anbefaler :

Playseat Evolution Alcantara

Logitech G29 eller Thrustmaster T300RS

Level 3 – Sim Rig

Sim Rig er den optimale løsning til at sidde perfekt. Ikke mindst kan et rig klare de mange kræfter fra f.eks. direct driver og pedaler med høj trykstyrke, uden at flexe i konstruktionen.

Sim Lab, Simetek, Rseat.

Et rig kan klare alle rat, montering skal tilpasses alt efter rat.

Kør med i DERC

Du har nu fået købt al den nødvendige hardware og et abonnement til iRacing. Hjertet pumper og du føler dig 100% klar til at gribe fat om dit spritnye rat og køre afsted med hjulspind. Før at du kan indtage banerne i Danish eSport Racing Championship og køre omgangstider som Lewis Hamilton til enhver tid ville misunde, så er der nogle lige praktiske ting som skal på plads først. Tilmelding til DERC sker på www.esport-racing.eu . Når du tilmelder dig mesterskabet, bliver du automatisk oprettet som medlem i DASU klubben ASK-Hedeland. Er du i forvejen medlem af en DASU klub, er du nu medlem af to klubber. Som deltager er det nødvendigt at have kendskab til både reglement og tillægsregler. Tillægsreglerne fungerer delvist som A-Z guide for alle deltagere.

 

Klar til at ræse 

Du har nu iRacing, købt det nødvendige download content og fået tilmeldt dig DERC. Du har sat dig til rette bag skærmen, trukket kørehandskerne på og skruet op for volumen. Med andre ord er du tip top i stødet til deltagelse i Danish eSport Racing Championship. Det handler nu om at komme ud over stepperne og få kørt nogle omgange i kroppen. I iRacing kan du træne alene eller ved at deltage i DERC træningsaftenener. Der vil være officielle træningsaftener,men også uofficielle træningsaftener hvor der på baggrund af stor efterspørgsel sættes en server op spontant. Ønsker du at sætte en server op sammen med dit team, er det optimalt at indstille server efter de serverindstillinger som er planlagt til pre-kvalifikationerne. Serverindstillingerne kan finde inde på hjemmesiden under iRacing og den pågældende bane. Selvom du ikke er tilmeldt DERC, er du stadig velkommen til deltage i DERC’s træningsaftener. Derudover kan vi anbefale at køre med i ESR Hyggeliga for at få træning og forståelse for at køre med andre på banen.

 

Prækvalifikation 

Prækvalifikationen afgør hvilken server deltagerne starter på til løbet. Server 1 er for de 30 hurtigste i pre-kvalifiaktionen, server 2 er for de 30 næst-hurtigste osv. Serverne hvor der køres Pre Kvalifikation kan kun ses af kørere som er tilmelding DERC og som er blevet godkendt til DERC ligaen i iRacing. Serverne til Pre-kvalifikationerne er altid identiske for at sikre alle kørere samme forhold hver gang de tilslutter sig.

Deltagernes hurtigste tid vil blive noteret og et dokument information omkring servertildeling vil blive uploaded under banens løbets tråd i forummet.

 

Løbsafviklingen 

Information omkring de enkelte løb uploades i hver løbs tråd på www.esport-racing.dk forum. For at kunne loggo på forum, skal man oprette sig som medlem på hjemmesiden. Vejrforhold og banens tilstand er ikke fastlagt sæsonen igennem og kan derfor ændre sig fra løb til løb. Information omkring hvilken server man som deltager starter på til det pågældende løb, vil blive send på e-mail. Alle servere, uanset nummer, starter samtidigt. Løbene afvilkes fra klokken 19:40 til 21:30.

 

Fællesskab

Vi håber at ovenstående var information nok for dig til at komme igang med den digitale motorsport. Sidder du med spørgsmål er du altid velkommen til at oprette en tråd i vores forum. I løbet af de næste måneder vil ESR introducere aktiviteter i hhv. Formel 1 2019 – The Game, GT Sport og flere ligaer i iRacing. Vi håber at se dig på banen.